Przepis, dzięki któremu owsianka stanie się Twoim ulubionym śniadaniem.

Owsianka – najlepsze śniadanie na chłodne, zimowe poranki. Dodaje energii i rozgrzewa. Jak ją ugotować, by była naprawdę smaczna?

Tym razem moja propozycja to owsianka z masłem orzechowym. Brzmi dobrze?

Poniżej przepis na owsiankę i potrzebne składniki.

 

Składniki:

450 g napoju migdałowego niesłodzonego

55 g płatków owsianych

10 g nasion chia

1 łyżeczka siemienia lnianego

10 g kakao naturalnego

40 g masła orzechowego

owoce do dekoracji

 

Przepis:

Napój migdałowy, płatki owsiane, nasiona chia, siemię lniane i kakao podgrzewać przez 8-9 min (8-9 min / 90stopni / obr. 2 w thermomix). Następnie dodać masło orzechowe i wymieszać. Przełożyć do miseczek i chwilę odczekać do zgęstnienia. Kakaową owsiankę z masłem orzechowym podawać z ulubionymi owocami.

Pożywna i pięknie pachnąca kakaowa owsianka z którą smacznie i zdrowo rozpoczniesz dzień!

 

SMACZNEGO! 🙂

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *