Przepis, dzięki któremu owsianka stanie się Twoim ulubionym śniadaniem.

Owsianka – najlepsze śniadanie na chłodne, zimowe poranki. Dodaje energii i rozgrzewa. Jak ją ugotować, by była naprawdę smaczna?

Tym razem moja propozycja to owsianka z masłem orzechowym. Brzmi dobrze?

Poniżej przepis na owsiankę w wersji bez laktozy i glutenu dla 2 osób i potrzebne składniki.

 

Składniki:

500 ml napoju migdałowego niesłodzonego

8 łyżek płatków owsianych

1 łyżeczka nasion chia

1 łyżeczka siemienia lnianego

2 łyżeczki kakao naturalnego

1 łyżka masła orzechowego

owoce do dekoracji

 

Przepis:

Napój migdałowy, płatki owsiane, nasiona chia, siemię lniane i kakao gotować przez ok. 10 min. na małym ogniu. Po tym czasie dodać masło orzechowe i wymieszać, przełożyć do miseczek. Kakaową owsiankę z masłem orzechowym polecam z owocami – u mnie akurat była garść liofilizowanych i mała garść orzechów. Dobrze będzie smakować również z bananem 😉

Pożywna i pięknie pachnąca kakaowa owsianka z którą smacznie i zdrowo rozpoczniesz dzień!

Dużo przepisów na pyszne i zdrowe owsianki znajdziesz do wykonania w Thermomix. Warszawa i okolice – tutaj działam – Thermomix przedstawiciel handlowy Warszawa. Umów się na prezentację na żywo lub online: kg@gabalewicz.pl 🙂

 

SMACZNEGO! 🙂

 

 

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.